Microsoft prijsverhoging

Microsoft heeft aangekondigd dat het zijn volledige cloudmodel in de eurozone met 11% zal verhogen. Dit betekent dat klanten die gebruikmaken van Microsoft’s clouddiensten, zoals Azure en Office 365, te maken krijgen met hogere prijzen. De prijsverhoging zal vanaf 1 april van kracht zijn.

Volgens Microsoft is de prijsverhoging nodig om de consistentie in prijzen over de hele wereld te behouden. In een verklaring zei een woordvoerder van het bedrijf: “Om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden, is het belangrijk dat we een consistent globaal prijsmodel hebben. Deze verhoging is nodig om ervoor te zorgen dat we onze diensten op een consistente manier kunnen blijven aanbieden.”

De prijsverhoging zal waarschijnlijk een impact hebben op kleine en middelgrote bedrijven die afhankelijk zijn van Microsoft’s clouddiensten. Het is belangrijk voor deze bedrijven om voorbereid te zijn op deze verandering en te overwegen of ze hun budgetten moeten aanpassen om rekening te houden met de hogere kosten.

Bron: https://news.microsoft.com/europe/2023/01/05/consistent-global-pricing-for-the-microsoft-cloud/