Microsoft 365 licentie update in 2022

In maart 2022 worden de licentievoorwaarden van Microsoft voor de 365 bundels aangepast. Dit zal gevolgen hebben voor de manier van afnemen. Nu nemen de meeste organisaties de 365 bundels per maand af en schalen deze op en af wanneer nodig. De huidige licenties zijn voor Microsoft wel jaarlicenties, echter bent u als klant hier nooit eerder mee geconfronteerd.

Als antwoord op de vraag naar maandlicenties komt Microsoft nu echt met een maand model! Deze nieuwe bundels komen met een hoger prijsniveau beschikbaar naast de bestaande jaarlicenties. Verder komt er ook voor organisaties die deze flexibiliteit niet nodig hebben een meerjarig model bovenop het jaarmodel. Zo is het mogelijk om licenties voor een periode van 3 jaar af nemen. In deze periode wordt er een zgn prijsprotectie afgegeven. Er zijn vanaf maart daarom drie opties:  

  • 1 maand (Flex)
  • 1 jaar
  • 3 jaar 

De bestaande jaarlicentie zal per maart ongeveer 10% omhoog gaan, de maandbundel zal 20% duurder worden.  

Microsoft 365 | Fourtop ICT

Sinds de introductie van Microsoft 365 is dit nog niet gebeurd, wel zijn er om precies te zijn 24 apps toegevoegd aan de verschillende 365 bundels. Apps zoals Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard. Ook zijn er meer dan 1.400 nieuwe features bijgekomen gefocust op drie belangrijke gebieden.  

Gebied 1: Communicatie en samenwerking 
Zo zijn er de afgelopen periode veel features bijgekomen op het gebied van communicatie en samenwerking. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk Microsoft Teams welke is uitgegroeid tot een echte centrale business hub voor slim samenwerken en communiceren. Wij zetten Microsoft Teams zelfs nog centraler in door de vaste telefoon centrale hier ook in te intergreren. Maar ook het Power Platform om processen te automatiseren of Whiteboard voor digitale sparsessies zijn mooie voorbeelden van toevoegingen die de afgelopen periodes in de Microsoft Office 365 bundels zijn toegevoegd.  

Gebied 2: Beveiliging en compliance 
Cybersecurity is complexer dan ooit. Met het groeiende volume, de toenemende complexiteit, en de stijgende schaal van cyberaanvallen is dit een grote uitdaging. Als er op één vlak veel features zijn bijgekomen dan is het zeker in de cybersecurity. Niet alleen tegen externe risico`s maar ook juist die van intern. Met bijvoorbeeld preventie van gegevensverlies (DLP en AIP) is er krachtige tooling bijgekomen om kostbare bedrijfsinformatie te beschermen.  

Gebied 3: Al en automatisering 
Met de komst van AI en automatisering is 365 doorgedrongen tot op de core processen van organisaties. Met krachtige tooling om slimme tabellen te maken in Excel of processen vergaand te automatiseren zodat er minder handmatige handelingen nodig zijn. En werken steeds leuker en veiliger wordt.  

Met deze nieuwe opzet is Microsoft klaar om ook de komende periodes organisaties leuker en veiliger te maken. Bij de keuze welke licentie de beste keuze is voor jou, adviseren we je natuurlijk graag. Zo is je ICT omgeving digitaal op orde en ben je er als organisatie klaar voor om digitaal te optimaliseren, bij Smart2NetworX staan we voor u klaar!