Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop, ook wel WVD genoemd. WVD is dé online werkplek bij uitstek die overal ter wereld werkt. Zolang je maar de beschikking hebt over een webbrowser kan je gebruik maken van je werkplek. Deze werkplek is dynamisch en schaalbaar in opzet. Smart2NetworX is de specialist voor Windows Virtual Desktop bij uitstek.

WVD, Windows Virtual Desktop

Met WVD zijn er vele financiele voordelen te halen uit Microsoft Azure. Eén van de grootste voordelen zijn dat binnen WVD er geen licentie kosten voor het server OS gerekend worden door Microsoft. Indien de workload op Azure draait en geidentificeerd is als WVD workload, worden de operating system licenties eraf gehaald waardoor er enkel betaald wordt voor de gebruikte resources. Een volgend groot voordeel is dat wanneer er gebruik gemaakt wordt van Windows 10 Enterprise Multi-Sessie, er geen RDS Cal licentie a 5 euro per gebruiker per maand afgerekend dient te worden. Deze licentie wordt namelijk vanuit de Microsoft 365 licentie geleverd.

Loopt u er tegenaan dat uw applicaties nog steeds op Windows 7 draaien? In Windows Virtual Desktop zijn wij in staat nog Windows 7 voor 3 jaar te ondersteunen en dat deze ook nog patches krijgen vanuit Microsoft zonder extra kosten (ESU Extended Security Updates).

MSIX App-Attach

De volgende stap met WVD is reeds gezet. MSIX App-Attach. Het aanbieden van applicaties aan het operating system zonder dat deze geinstalleerd hoeven te worden. Dit geeft ons als IT partij de mogelijkheid op WVD applicaties te patches zonder dat u daar als klant last van heeft.

Wilt u, of zoekt u meer informatie over WVD? Wij zijn in staat een passende oplossing te bieden, maar daar ons specialisme op WVD erg gevorderd is, zijn wij ook in staat hier trainingen over te geven.