DriveLetter

Driveletter (Uw moderne werkplek)

De techniek wat automatisering betreft gaat razendsnel. Tegenwoordig is er voor elke wens wel een gepaste oplossing, maar waarom heeft u als klant dan anno 2020 nog steeds een server lokaal nodig? Veel van onze klanten zien dit stuk metaal al jaren als een doorn in het oog. Zo glimmend als deze machine binnenkomt, is deze na een aantal jaar belastingtechnisch alweer afgeschreven en staan er rijen breed adviseurs om u te helpen met vervanging. Als we dan nu kijken naar de mogelijkheden die “de Cloud” allemaal biedt zijn er vaak toch nog uitvalswegen nodig om lokaal het een en ander op te lossen met een server en/of NAS.

Smart2NetworX is geboren uit frustratie. U kent het wel, systemen die niet werken of alles mateloos ingewikkeld maken. Wij staan ervoor dat computer systemen voor U werken. Systemen horen ten diensten te staan van de organisatie. Onze frustratie dat klanten met haar net nieuwe server toch niet de performance hebben gekregen die was beloofd. Super snelle pc’s aangeschaft maar dan toch moeten werken op een gezamenlijke terminal server. Als dit ook uw frustratie is, dan hebben wij de oplossing voor u!

Driveletter is DE moderne werkplek waarbij al uw data in de cloud staan, maar u toch snel kunt werken op uw eigen pc of laptop.

Wat is Driveletter?

Smart2NetworX gelooft in de techniek en heeft hier haar klanten al van kunnen laten proeven wat dit voor uitkomst biedt. Zeker voor het wat kleinere segment waar men juist veelal Office365 afneemt en daarnaast de nodige SaaS web-applicaties gebruikt om de processen te kunnen uitvoeren. Met de moderne werkplek “Driveletter” kunt u overal ter wereld direct beveiligd bij al uw bestanden. Wij zorgen voor een veilige opslag van uw bestanden, maar ook van uw volledige werkplek. Standaard neemt u een managed beveiligings pakket bij ons af waardoor wij aanvallen van derden kunnen stoppen voordat deze kwaad kunnen.

Driveletter is ontworpen om van 2 tot 500 werkplekken te kunnen werken. Bedrijven die groter zijn dan 500 werkplekken hebben meer baat bij een private oplossing.

Er zijn daardoor twee veelvoorkomende vragen:

 1. Zijn er geen alternatieve oplossingen als een lokale server en/of NAS voor mijn bestanden, of een degelijke fileshare oplossing die gewoon werkt zoals WIJ willen werken en niet zoals het vanuit de Verkoper erdoorheen geduwd wordt?
  Er zijn tal van bekende namen welke allemaal hun file-sharing aanbied zoals zij denken dat goed is. De één werkt met een applicatie op je pc en synchroniseert de nodige data, de ander werkt alleen via webpagina’s.
 2. Kan ik het beheer van mijn systemen ook niet oplossen vanuit een Cloud dienst, zonder zelf metaal in mijn pand te moeten plaatsen?
  Ook voor deze vraagstukken zijn inmiddels meerdere oplossingen beschikbaar. Degene met de meest praktische opzet is op dit moment Azure Active Directory i.c.m. Single Sign On (SSO). Het stukje authenticatie is dan helemaal top, maar hoe behoud ik controle over de systemen in het netwerk? Gelukkig komt Smart2NetworX hier weer prima om de hoek kijken. Computers, Laptops, Tablets op basis van Windows 10 zijn in een druk op de knop onder controle.

Het prettige van de oplossing is dat deze, zodra er een internetverbinding actief is (of dit nu een gedeelde verbinding is of een “hot spot”) automatisch een verbinding maakt. De beveiligde verbinding zorgt ervoor dat u probleemloos bij uw bestanden kunt, en uw machine centraal beheerd is.

Wilt u ook uw bedrijfsdata of applicatie veilig in de Cloud en zonder gedoe hier gebruik van maken?

Neem dan contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden met u door kunnen nemen.

De voordelen op een rij:

 • Geen eigen server (dus geen afschrijving meer)
 • Vanwege de geauthentiseerd devices weet u welke apparaten bij uw data kunnen
 • Werkt met iedere internet verbinding (3G/4G LAN/WAN en/of WiFi/Hotspot)
 • Data wordt automatisch geback-upped
 • Volledig veilig, voldoet ook aan AVG/GDPR wetgeving