Microsoft Inspire 2019

Wat een paar mooie en inspirerende dagen zijn dit geweest.

Microsoft Inspire, een 5-tal dagen waarin Microsoft met haar partners dicht bij elkaar komen.

Er is uitvoerig gesproken door Microsoft op de eerste dag waarom er nu eigenlijk voor Las Vegas is gekozen en niet een andere plek op de wereld.

Microsoft Inspire ( HET partner event) wordt samen met Microsoft Ready gepland. Microsoft Ready is het interne evenement van Microsoft wat ieder jaar plaats vindt. Hier komen ongeveer 10.000 personeelsleden van overal ter wereld naartoe. De reden dat Microsoft deze evenementen samen heeft gevoegd, is om te proberen Microsoft dichterbij de partners te krijgen.

Samen met de 10.000 personeelsleden van Microsoft, komen er voor dit evenement ook nog eens ruim 25.000 partners naar Inspire (hier waren wij er dus dit jaar ook 1 van)

Gezamenlijk is er dus 35.000 man voor het volledige evenement, welke gelijktijdig in 1 zaal toegesproken moet kunnen worden. Er moeten minimaal 35.000 kamers beschikbaar zijn en er moeten voldoende ruimtes beschikbaar zijn om alle sessies te kunnen houden voor alle mensen.

Voor degene die ooit in Las Vegas zijn geweest, de hotels MandalaBay, Luxor, Excalibur, Newyork Newyork, Park MGM, Aria, Cosmopolitan, Venetian EN Bellagio stonden alle dagen in het teken van het Microsoft evenement. In al deze hotels zaten alle bezoekers maar werden ook vele sessies gehouden. In deze dagen heb ik 66,3 KM gelopen om alle meetings en sessies bij te kunnen wonen.

En nu de inhoud:

Zondag:

  • Ik ben gestart met hardlopen om 6:15 ’s-ochtend ivm de temperatuur met 30 andere nederlandse partners om zo snel kennis te maken met de andere partners. Erg leuk maar ook erg zwaar. Ruim 8 KM rennen met 30+ graden is toch best zwaar. Maar gelukkig had iedereen hetzelfde. Leuke contacten daar gemaakt. Vervolgens is iedereen naar het “Holland House” gegaan (een lokale tent omgetoverd tot nederlandse kroeg). In het holland house waren er bitterballen en klonk er nederlandse muziek. En tijdens specifieke tijden betaalde Microsoft de drankrekening. Nadat iedereen de Nederlandse introductie had gehad is iedereen de eerste dag naar “The HUB” gegaan. “The HUB”, Het centrale punt in het evenement waar partners met stands staan, Microsoft zijn shop had en ook de lunch werd verzorgd. Ook weer, heeeeel erg groot. Vanwege het tijdsverschil met Nederland begin je vroeg maar om 20:00 ’s-Avonds kan je gewoon niet meer.

Maandag:

  • De officiële start van het evenement. Wij werden verwacht in de T-Mobile Arena. Een enorme ruimte waar dus al die 35.000 man in kan om bepaalde sprekers te kunnen zien. De allereerste mededeling die gedaan werd, was een excuus. Microsoft had aangekondigd volgend jaar de zogenaamde IUR (Internal User Rights) van de programma’s af te halen. Dit zijn de 35 Office365 licenties die wij gebruiken bij de betalingen die wij doen naar Microsoft. Hier was dermate veel weerstand vanuit de markt gekomen dat deze beslissing per direct terug gedraaid is. Voor ons betekent dat even dat we geen licenties voor een waarde van bijna 8000 euro per jaar niet hoeven in te kopen. Na deze zogenaamde corenote in de T-Mobile arena begonnen de sessies. De meest inspirerende sessie waar ik ben geweest was ook op deze maandag van Simon Sinek. Hier sprak hij over Infinite Game. Dit wil zeggen dat wanneer je een klant meeneemt in je verhaal en spreekt over het bedrijf en de mindset ervan het nooit mag gaan over het beter zijn dan je competitie. Je zou hier enkel kortzichtig mee zijn. Het uitdragen van een duidelijke visie en deze terug laten komen in alles wat je doet is moeilijk, maar als je hierin succesvol bent, worden andere zaken belangrijk. Personeel wil voor je werken vanwege je visie en daarin bijdragen en niet zo zeer vanwege de betaling. Helaas heb ik nog niet de officiele opane maar hier een korte versie van Simon: https://binged.it/2LxMtAa Aan het eind van de dag werd er ook wederom een avond georganiseerd in het Holland House. Wederom vele contacten kunnen maken.

Dinsdag:

  • Meerdere sessie bijgewoond over Microsoft 365 waarin de nadruk op Microsoft Teams echt wordt vergroot. Daarnaast stond deze dag in het teken van meetings met Microsoft medewerkers. Zo de manager ontmoet en gesproken welke verantwoordelijk is voor het Azure Datacenter Migration project wereldwijd (de opdracht die ik voor Also uitvoer). Ook heb ik met de Nederlandse Microsoft verantwoordelijke kennis mogen maken voor het Partnership van Microsoft. Hierin heb ik onze problemen kenbaar gemaakt waar wij tegenaan lopen. Ook dat wij vele Azure omgevingen wel bouwen maar hier de rebates niet van krijgen. Denk aan LAN Services. Ons werk zorgt ervoor dat er mega veel omzet gemaakt wordt bij Microsoft, maar hier zien wij niets van maar Microsoft ziet ook niet dat wij dit doen. Er moet een manier komen om de erkenning hiervan toe te wijzen. Dit zal mogelijk zijn en zal hier gaan horen hoe we dit kunnen oplossen. Na alle afspraken moesten we snel eten want hier waren in de avond vele feestjes gepland van TechData, Ingram Micro en vervolgens een feest door Microsoft Nederland in ons Hotel.

Woensdag:

  • De drukste dag die er was, was nu aangebroken. Wederom een corenote in de T-Mobile arena. Echter door de korte nacht was 6:00 ’s-Ochtend beginnen wel een uitdaging. Hierin werden wij toegesproken door Satya Nadella. De CEO van Microsoft. Nieuwe technieken en de koers van Microsoft werden hierin behandeld. Wederom ging het om Microsoft Teams, Maar nu ook AI (Artificial Inteligence) alsook een stuk met de hololens. Microsoft heeft in Afrika een rugzak ontwikkeld welke doktoren in het veld mee kunnen nemen, bloedtesten etc kunnen nemen en die live met behulp van Azure direct kunnen analyseren. Een van die artsen was ook op het podium gekomen om te vertellen wat dit voor zijn regio betekent. Zeer mooi te zien hoe techniek echt helpt om mensen beter te maken. Vervolgens is er een demo gegeven over MineCraft World. Samen met Virtual Reality en Azure werd een demo gegevens dat AI nu ingezet wordt in de gaming industrie om zaken sneller te kunnen verwerken. Vervolgens kwam er een demo met de hololens en AI om zo een virtuele meeting bij te kunnen wonen en je spraak life te kunnen streamen naar een andere taal. In dit geval werd Japans gebruikt. Zeer indrukwekkend te zien waaraan gewerkt wordt en wat dus allemaal al mogelijk is. Na de corenote weer vele sessies mogen bijwonen met een focus op WVD (Windows Virtual Desktop). Over 4 maanden wordt dit pas gelanceerd maar moeten er dan wel klaar voor zijn. Na alle sessies moesten we naar de andere kant van de stad. Hierin werd de Microsoft One Celebration gehouden: https://www.reviewjournal.com/entertainment/entertainment-columns/kats/queen-adam-lambert-headline-microsoft-show-in-las-vegas-1757255/

Donderdag:

  • Eindelijk een beetje rust. Niet meer om 6:00 beginnen maar om 7:30. Uitslapen dus. Enkel een halve dag sessies gehad en kennis gemaakt met de leverancier van een product welke gebruikt wordt bij The Hague en Partners. Het betreft WorkflowWise met het product 2020Vision.

Een korte impressiefilm die gemaakt is door Microsoft Nederland is hieronder te vinden:

https://web.microsoftstream.com/video/ea1a1056-b5ff-4e09-8792-835928ba1bef

Ik ben er van overtuigd dat wij een betere positie naar Microsoft hebben en op de radar staan door het bijwonen van Microsoft Inspire. Een zeer kostbaar maar een goed evenement waarin ik eigenlijk geen jaar meer zie waarin we hier niet bij moeten zijn. Zeer waardevol in alle contacten met Partners maar ook met Microsoft. Het gevoel dat we nu meer zijn dan de partner die hierin niet investeert is zeer groot. Dit is zelfs door Microsoft in haar corenotes uitgesproken.

Volgend jaar is Microsoft Inspire van 19 tot 23 Juli. Hier zal ik wederom bij zijn.